Hakkari Anadolu Lisesi Öğrencileri Proje Kapsamında Üniversitemizi Ziyaret Etti

01 Kasım 2018
Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünce “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul Standartlarının Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Hakkâri Anadolu Lisesi öğrencileri, Üniversitemizi ziyaret etti.
Üniversitemiz Rektörlük Binası Konferans Salonunda düzenlenen seminer, Yüksekova Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Burcu Keleş Dalmaz’ın “İletişim nedir? İletişimin Temel Özellikleri, Etkin Dinleme, İletişimde Empati, Etkili İletişim ve Doğru Anlatmak” konularını örneklerle açıklayarak öğrencileri bilgilendirmesiyle başladı.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Ümmü Gülsüm Ümit, sunum eşliğinde “Mühendislik ve Kadınlar” konulu seminer verdi. “Mühendisliğin ne olduğunu, kadın mühendislerin toplumdaki yerini, meslek dallarında yaşadıkları zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl gelineceğini, meslek seçimi sırasında esas alınacak özelliklerin üretken ve topluma yararlı olmak olduğunu, meslek seçimlerinin cinsiyete dayalı olmadığını Türkiye’den ve Dünyadan kadın mühendislerin başarılarından örnekler vererek açıkladı.

Öğrenciler, Üniversitemiz Öğretim Görevlileri rehberliğinde Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarını gezdiler.