Üniversitemiz İran’da Tanıtım Çalışmalarına Başladı

23 Ekim 2018
Üniversitemizden bir heyet 16-21 Ekim 2018 tarihleri arasında İran’da bazı Üniversitelerle görüşüp tanıtım fuarına katılarak Üniversitemizi komşu ülkemizde tanıttı.
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ öncülüğünde Üniversitemizden bir heyet, Urmiye ve Senendec’teki Üniversitelerle bir araya gelip ikili iş birlikleri, ortak projeler, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konuları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Üniversitelerin ilgisi ve misafirperverliğinden memnuniyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, komşu ülkelerden biri olan İran ile ilişkilerimizin önemli olduğunu ve buradaki Üniversitelerle önemli bilimsel çalışmalar yapabileceğimizi, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra protokollerin imzalanacağını belirtti.

Üniversitelerle iş birliği yapmak ve İranlı öğrencilere Üniversitemizi tanıtmak için İran’a giden Üniversite heyetimiz, Urmiye Türk Konsolosluğu Başkonsolosu Osman PEŞMEN’i ve Tebriz Türk Konsolosluğu Konsolos Yardımcısı Serkan ERDAL’ı ziyaret ederek iki ülkenin komşuluğu, stratejik konum itibariyle Üniversitemizin avantajları ve Üniversitelerle iş birliklerinin önemini vurguladı.

Tahran ve Tebriz’de yapılan Türk Üniversiteleri tanıtım günlerinde yoğun ilgi gören Üniversitemiz standında, Üniversitemiz ve Türkiye’deki Üniversiteler hakkında bilgi verildi.