Üniversitemiz İşbirliğinde “Bağımlılık ve İntihar” Konulu Panel Düzenlendi

11 Ekim 2018
Üniversitemiz ile Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” etkinlikleri kapsamında “Bağımlılık ve İntihar” konulu panel düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Şengal BAĞCI TAYLAN, “Bağımlılık Nedir?, Günümüzde Bağımlılık Türleri ve Bağımlılık Kriterleri” konularını ele aldı. Dr. Öğr. Üyesi Taylan, Bağımlılığın Türkiye ve dünyadaki durumlarına ilişkin raporlarla belirlenen maddelere değinip, madde bağımlılığı konusunda atılacak en büyük adımın farkındalığın yaygınlaştırılması olduğunu ve günümüzde artan madde bağımlılığına karşı toplumu, çocukları, gençleri bilimsel bilgi paylaşarak bilinçlendirmemiz, bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu unutmamamız gerektiğini belirtti.

Hakkâri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı biriminde görevli Psikolog Yasin SEVİK ise” intihar” konusunu istatistiklere değinerek anlattı.

Konuşmalardan sonra konu ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere kitap hediye edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel soru-cevap eşliğinde sona erdi.