Rektörümüz 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Açılış Töreni’ne Katıldı

28 Eylül 2018
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Mersin Üniversitesi tarafından paydaş kurumların işbirliği ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ne” Onur Kurulu Üyesi olarak katıldı.
CNR EXPO Fuar Alanında 28 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ile paydaş kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından şenliğin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, şenlik kapsamında kurulan stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avrupa Komisyonu tarafından H2020 projesi kapsamında desteklenen Uluslararası Mersin Bilim Gecesi (Mersin International Science Night) kapsamında 28 Eylül Cuma günü yurt içi ve yurt dışından katılımcılarla çeşitli bilimsel etkinlikler yapılacak. 3. Uluslararası Bilim Şenliği ise 30 Eylül Pazar gününe kadar her yaştan bilim meraklılarını ağırlayacak.