Rektörümüz Akademisyenlerimizle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

27 Eylül 2018
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, 2018- 2019 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında Üniversitemiz akademik personelleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksekokulu'nda verilen kahvaltıya Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş Vali Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Bakım Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vekili Gürcan Görgülü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Gür, Yurt-Kur İl Müdürü Gökhan Turan ile akademik personellerimiz, genel sekreterimiz ve daire başkanlarımız katıldı.

Kahvaltı esnasında Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, misafirlerimizle bir arada olmanın verdiği memnuniyeti belirttikten sonra konuşmasına devam etti: “Sayın valimiz, protokolümüz, akademik ve idari personelimizle yaptığımız ilk kahvaltımız. Bundan sonra böyle keyifli toplantılarda sık sık bir araya gelmeyi umuyorum.  Göreve başladığım 2016 Ağustos ayından bugüne kadar hamd olsun ki hiçbir problemle karşılaşmadık; çok verimli ve rahat dönemler geçirdik. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılını da problemsiz ve son derece başarılı geçireceğimize dair inancım tamdır. Bu anlamda hem siz akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize güveniyorum. Birebir öğrencilerimiz üzerinden durup öğrencilerimizi ileriye dönük olarak hem dil açısından hem de kendi alanlarında bilimsel anlamda kendilerini geliştirmeleri açısından başarılı bir şekilde yetiştirme imkânlarına sahibiz.” Üniversitemiz yerleşkesi hakkında kısa bir bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, önümüzde ki seneden itibaren yabancı uyruklu öğrenci alımları için gerekli olan çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Toplantı sırasında yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bu yana gerek Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) nezdinde gerek maddi yönden gereken destekler olsun,  sayın bakanlarımızın ilimize yaptıkları ziyaretlerde büyük bir gayret içerisinde Üniversitesini geliştirmek ve daha iyi şartlara kavuşturmak amacıyla büyük bir çaba içerisinde olan Rektörümüze bu manada teşekkür ettiğini dile getiren Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversiteler bulundukları il ve ilçelerde orada bulunan toplumla, esnafla yerine göre sanayi ile yerine göre teknolojik üretim yapan yerlerle ve idari yönden profesyonelleşme manasında irtibat halinde olan, bulundukları bölgenin toplumunu daha ileriye taşıyan daha yükselten lokomotif görevi gören kurumlardır. Hakkâri Üniversitemiz de bu manada son birkaç yıldır ciddi bir atılım içerisindedir. Buradaki hocalarımıza büyük görev düşüyor. Siz buralara gönül vermiş akademisyenlersiniz. Öğrencilerin yetiştirilmesi ve ülkelerine birer iyi birey olması manasında kendinizi bu işe adadığınızdan ben eminim çünkü başka türlü bu meslekler yapılamaz. İyi birer rol model olmanız gerekiyor, bu manada da sizlere büyük görevler düşüyor. Çünkü dünyanın en iyi fizikçisini yetiştirseniz bile insanların aleyhine bir bomba geliştirip bir şehri  havaya uçurduktan sonra hiçbirinin önemi kalmıyor. Üniversitemizin hayırlı bir akademik yıl geçirmesini temenni ediyorum.”

Kahvaltının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve diğer protokol üyeleri Çölemerik Meslek Yüksekokulu bahçesini dolaştıktan sonra Üniversitemizden ayrıldılar.