Öğretim Üyemiz, Antarktika´da Bilimsel Araştırma Üssü Kurulması Projesine Katıldı

15 Eylül 2018
Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR Antarktika´da Bilimsel Araştırma Üssü Kurulması Projesine katıldı.
Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR; 2017 yılında TC Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İTÜ-PolReC koordinatörlüğünde yürütülmeye başlanılan “Antarktika'da Bilimsel Araştırma Üssü Kurulması Projesi” ile 2018-2022 yılı ULUSAL KUTUP BİLİM PROGRAMI çerçevesinde ve TAE-II 2018 kapsamında ilk kez Antarktika Kutup Bölgesinde "Antarktik Yarımadası Güney Shetland Adaları Livingston Adası ve Çevresi Sediment-Permafrost-Kayaç Özellik ve Dinamikleri ile Çevre ve İklim Etkilerinin Araştırılması" konulu projesine katıldı. Bu Projeyle 2018 yılı yaz sezonunda, Antarktika Livingston Adası, Bulgar Araştırma Üs ve çevresinde fiilen bir aydan fazla kalarak Güney Kutbunun bu bölgesinde gözlem, inceleme, ölçüm ile kayaç ve çökel örnekleme çalışmalarını gerçekleştirmiş olan Prof. Dr. Mehmet Nuri BODUR; bu çalışmalarına ilişkin ilk değerlendirmelerini sunmak üzere 12-13 Eylül 2018 tarihleri arasında İTÜ-PolReC, İstanbul Teknik Üniversitesi - Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan 2.Kutup Bilimleri Çalıştayına katıldı.