Üniversitemiz Tercih Günlerinde Öğrencilere Destek Oluyor

09 Ağustos 2018
Üniversitemiz, Hakkari merkezde, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerimizde tüm aday öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, meslek alanlarını tanıyarak üniversite tercihlerini yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Tercih Günleri” etkinliği düzenledi.
Tercih Günleri etkinliği kapsamında Hakkari ilimizde oluşturulan ve ilçelerimizdeki Milli Eğitim Müdürlükleri tarafında belirtilen alanlarda aday öğrencilere 5 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulunun tanıtıldığı ve meslekler hakkında bilgi verilen stantlar kuruldu. Öğretim elemanlarımız tarafından üniversite adaylarına; üniversitemizde tercih edebilecekleri bölümler ve iş imkânları hakkında ve üniversitedeki sosyal yaşam konularında bilgiler veriliyor. Ayrıca gençlerimizin gerek üniversitemize gerekse diğer üniversitelere bilinçli tercihler yapmalarına yönelik Öğretim elemanlarımız yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara ve alanlara göre hangi fakülteleri-bölümleri kazanabileceklerine dair bilgilendirme yapılıyor.

Tercih Günleri etkinliği, Hakkari merkezi olmak üzere ilçelerinde saat 09:00-17:00 saatleri arasında bütün öğrenci adayı, veli, rehberlik öğretmenleri ve ilgililere kapılarını açarak tanıtım hizmeti sunmaktadır.

Tanıtım ekibimiz, Hakkari merkezde 09-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında şehir merkezi ve Öğretmenevi caddesinde tüm öğrenci adaylarımızın sorularını dinleyerek yanıtlayacaktır.