Üniversitemizde 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

13 Temmuz 2018
Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma yıl dönümü kapsamında Mevlit Programı düzenlendi.
Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksekokulu yemekhane salonunda düzenlenen Mevlit programına Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, eşi Melike Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan,  akademik ve idari personellerimiz katıldı.

Sela ve Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Bugün burada 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmak, Demokrasiye sahip çıkmak için mücadele eden kahraman gazilerimize ve halkımıza şükranlarımızı sunmak, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşamak için toplanmış bulunmaktayız. Şehitlik mertebesine ulaşan cesur yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. İslam dünyası, yıllar boyunca kendi içindeki ve dışındaki birçok düşmanla mücadele ederek günümüzdeki yerini oluşturmuş ve korumuştur. Dinimiz üzerinden politikalar yürütüp insanların saf ve temiz duygularını kullananlar tarih boyunca yaptıklarının bedellerini kat kat ödemişlerdir. İslamiyet ve din adına etrafına insanları toplayanlar, çirkin hedeflerinin karşısında kahraman bir topluluğun olduğunu hesaplayamamışlardır.
Büyük Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale ve İstiklal Savasında atalarının yaptığı gibi bu coğrafya söz konusu olduğunda içteki ve dıştaki bütün düşmanlarına karşı tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Vatan hainlerini hüsrana uğratan milletimiz, bu uğurda canını feda etmekten çekinmeden Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza sahip çıkarak bütün Dünyaya topraklarını nasıl koruduğunu haykırmıştır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ’in konuşmasından sonra Mevlit programı yapıldı. Program Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından verilen yemekle son buldu.