Üniversitemiz Mezuniyet Töreni

08 Mayıs 2018
Üniversitemiz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törene Valimiz Cüneyit Orhan Toprak,  eşi Dr. Funda Toprak,  Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Eşi Melike Pakiş,  Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, kurum müdürleri, akademik-idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş: “Üniversiteler bulundukları bölgelerdeki insanlarla bir bütün olmayı başarır ve onların refah düzeyini yükselttiği gibi oradaki yaşamın bilimselleşmesini de sağlar. Bu perspektiften bakınca yereldeki konuları araştırarak kongre ve sempozyum gibi bilimsel toplantılar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Aidiyet duygusuyla akademisyenlerimizin Hakkâri’ye yerleşmesini ve buradaki bilimsel çalışmalarını arttırmaları için elimizden gelen her desteği de sağlıyoruz. Yurtiçi ve yurt dışındaki üniversitelerle anlaşmalar yaparak akademisyen ve öğrenci değişim programlarının sayısını arttırıp öğrencilerimizin ufkunun açılması için gerekli adımları atıyoruz. Bu bölgenin tanıtılması, bölgenin ekonomisinin arttırılması ve öğrenci profilimizin değişmesi için yurt dışından öğrenci almayı planlıyoruz. Hakkâri Üniversitesi olarak yöneticisinden akademisyenine, idarecisinden öğrencisine kocaman bir aileyiz, öğrencilerimiz bizim göz bebeğimiz. Bugün hayatlarının önemli bir dönemini kapatan ve aynı zamanda yeni bir döneme başlayan tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerken üzerlerindeki sosyal sorumluluklarını göz ardı etmemelerini umuyorum. Sevgili mezunlarımız bizimle gönül bağınızı koparmayın. Burası sizin eviniz her zaman bizimle olan bağınızı güçlü tutun.” dedi.

Valimiz Cüneyit Orhan Toprak “Hakkâri’de belki istediğiniz fiziki şartlarda olmamakla beraber yine de elimizdeki imkânlarla, hocalarımızla, binalarla akademik kariyerinize ilk adımınızı attınız. 500 civarında arkadaşımız mezun oluyor. Mezun olan arkadaşlarımız için söylüyorum. Ön lisans ve lisans programlarını tamamlayarak üniversite mezunu sıfatıyla inşallah hayata atılacaksınız. Aydınlık geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimiz, kendi geleceklerini inşa etme ve aynı zamanda da meslek edinme yolunda kendilerine çok büyük yardımı olan üniversite öğrenimini tamamlayarak inşallah hayata atılacaklar. Burada elde etmiş oldukları bilgiler, tecrübeler, hayata bakış açısı hayatları boyunca kendilerine yardımcı olacak. Hayata yeni bir donanımla atılmak üzeresiniz. Ben her zaman söylüyorum üniversite tabi ki bilgi edinmekle beraber insana öğrenmenin yolunu öğretir. İki günümüzün birbirine eşit olmaması gerekiyor. Eşit olursa geride kalırız ve hayatta da başarılı olamayız. Bugün sadece üniversiteyi bitiriyorsunuz fakat eğitim, öğretim ve bilgimizi artırma yönündeki faaliyetlerimiz hayat boyu devam edecek. Kendimizi yenilemek ve geliştirmek durumundayız.” dedi.

Üniversitemiz mezuniyet töreni; Valimiz Cüneyit Orhan Toprak, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş ve protokol üyeleri tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, Çölemerik Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü ve Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu sergilerinin gezilmesiyle devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Eşi Melike Pakiş, akademik ve idari personellerimizin katılımıyla konser alanında toplanan mezun öğrencilerimiz keplerini atarak bugünün coşkusunu yaşadılar. Kep atma töreninin ardından program; Mahmut Duman, Lokman Tetik, Fikret Kaval, Özgür ve Bülent Kuşar’ın birbirinden güzel şarkıları seslendirmesiyle sona erdi.