Yüksekova Meslek Yüksekokulu Teknik Gezi Düzenledi

25 Nisan 2018
Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencileri fabrikaları gezerek fabrikaların işleyişi hakkında bilgi edindiler.
Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulundan yaklaşık 70 öğrenci, 6 akademik ve idari personel “Teknik Gezi” kapsamında Yüksekova’da bulunan su, süt ve yemek fabrikalarını gezdi. Gezide tesis yetkilileri tarafından ürünlerin üretim aşaması, paketlenme aşaması, dönüşüm süreçlerine kadar olan iş akışı öğrencilere detaylı olarak aktarılıp öğrencilere firmanın işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemiz Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Güven GÖK, öğrencilerin “Üretim Yöntemleri”, “Kalite Yönetimi” ve “Muhasebe” gibi derslerde teorik olarak gördükleri bilgilerin pratikteki uygulamalarını bu etkinlik sayesinde anlayarak bilgilerinin pekişeceği ve kalıcı olacağını dile getirdi. Ayrıca etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri olan Yüksekova MYO akademik ve idari personellerine, Hakkâri Üniversitesi Sağlık-Kültür-Spor Daire Başkanlığı ve İdari-Mali İşler Daire Başkanlığına, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ziyaret edilen Tat-san Yemek Fabrikası, Zeysu Fabrikası, Baskın Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’na teşekkürlerini sundu.

Dönüş yolunda yapılan piknik ile teknik gezi son buldu.