Üniversitemiz Tanıtım ve Kariyer Günleri-1

03 Nisan 2018
Üniversitemiz tarafından düzenlenen "Tanıtım ve Kariyer Günleri-1" programının açılışı yapıldı.
Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen açılış programına Vali Cüneyit Orhan Toprak, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, kurum amirleri, Genel Sekreterimiz Kerim Akar, Öğretim Üyelerimiz, akademik ve idari personellerimiz ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programımızın açılış konuşmasını Valimiz Cüneyit Orhan Toprak yaptı. Tanıtım ve Kariyer Günleri-1 programı kapsamında lise son sınıfa gelmiş olan öğrencilere Üniversitenin tanıtılması, bölümlerin izah edilmesi, hangi bölümlerde ne gibi faaliyetlerin yürütüldüğü, okulu bitirdikten sonra hangi bölümlerin seçilebileceği ve üniversiteden sonraki iş alanları ile ilgili bilgiler verileceğini ifade eden Valimiz Sayın Toprak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üniversiteler, insanları bilgi ile donatırken aynı zamanda da ilerleyen hayatlarında iş sahibi olmalarına da yardımcı oluyor. Öğrencilerimizin, hepsini birden izleyeceği, değerlendireceği, üzerinde düşüneceği bir tanıtım programı hazırlanmış. Biz burada gençlerimize, çocuklarımıza, sporcularımıza daha da öncelik vererek yaklaşıyoruz. Yerine göre pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Enerjimizi daha çok onlara sarf etmek istiyoruz. Çünkü geleceğimizin, ülkemizin, milletimizin, devletimizin teminatı ve gelecekteki koruyucuları, sahipleri çocuklarımız ve gençlerimizdir. Herkes çok kıymetlidir. Hepimiz sizler için seferberiz. Tek amacımız sizleri layık olduğunuz yerlere ve topluma faydalı insanlar haline getirmektir. Ben bu programın faydalı olacağı kanaatineyim. Bir tek yolumuz var okumak, okumak, okumak. Hepinize bu yıl ki zorlu maratonda başarılar diliyorum. Öğrencilerimize yardımcı olan öğretmenlerimize, öğretim görevlilerimize ve böyle bir çalışmayı başlatan Rektörümüze teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer PAKİŞ: “Üniversitemizde okunabilecek ve mezun olduktan sonra da alanda çalışma yapılabilecek en ciddi bölümleri barındırıyoruz.

Üniversitemizin çok genç, enerji dolu, bilgisi taze bir akademisyen kadrosu var. Bu akademisyen kadromuzla her yerde iftihar ediyoruz. Üniversitemizde çok çeşitli programlar var. Kendi öğrencilerimizi Erasmus, Mevlana ve Farabi Programları kapsamında hem ülkemizin birçok yerine hem de ülkemizin dışındaki birçok ülkeye Avrupa'ya, Amerika'ya, Ortadoğu ülkelerine, Orta Asya ülkelerine çok rahat bir şekilde gönderebiliyoruz. Yeter ki 12. sınıf öğrencilerimiz bu dönemi ciddi bir şekilde değerlendirebilsin ve Üniversitemize yerleşsinler.

Sevgili öğrenciler birçok üniversitede olduğu gibi önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren bizim de çift anadal, yandal ve dil kurslarıyla ilgili çok ciddi projelerimiz olacak. Biz üniversite olarak öğrencilerimizin gelecekte karşılaşabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri alanlar neyse tüm alanlar ile ilgili öğrencilerimizin önünü açmaya yönelik çok ciddi projelerimiz var.  Sevgili öğrenciler, bu dönemde kendinize düzenli, planlı, programlı ve disiplinli bir çalışma yöntemini belirleyebilirseniz belirlediğiniz hedeflere ulaşabileceğinize inanıyorum. Hayattan korkmayalım fakat hangi alanda çalışmamız gerekiyorsa o alanda da çalışmalarımızı yürütelim. Pes etmeden, usanmadan çalışmaya devam edin. Biz Hakkâri Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Hepinize hayat dolu başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. Bu programı düzenlerken başta Sayın Valimiz olmak üzere kendi birimlerimizde çalışan arkadaşlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah tanıtım programlarımız çok verimli geçer. Stantlarda duran hocalarımızdan bölümlerimiz ve meslekler hakkında bilgiler alabilirsiniz. Ben bütün içten duygularla buraya katılan katılmayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah olumlu, güzel bir geleceğin sizleri beklediğine inanıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Erdoğan Bada; toplum tarafından öncelikli hissedilen bölümlerin kişilerin istek ve becerilerine uygun olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirttikten sonra “Başarı nedir veya başarısızlık nedir? Attığınız adımda geriye baktığınızda eğer pişman değilseniz bence başarılısınız; attığınız adımdan geriye baktığınızda eğer pişmansanız bence başarısızsınız. Sayın Valim ve Sayın Rektörümüz çok derin konulara değindiler. Sayın Rektörüm, Üniversitemizi sizlere anlattı.  Üniversitemiz gelişiyor,  kampüsümüz yapılıyor. Muhteşem bir manzara olan Sümbül Dağı’nın manzarası, kampüsümüzü eşsiz kılıyor. Doğanın ve buraların değerini bilelim. Nerede olursa olsun buraya hizmet veren tüm değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Bütün misafirlerimize ve siz öğrencilerimize tekrar tekrar hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış programı, kokteyl ve O Ses Türkiye yarışmacılarından Bülent-Özgür Kuşar’ın konseriyle sona erdi. Hakkari Üniversitesi Tanıtım ve Kariyer Günleri-1, Cuma gününe kadar Hakkâri Gençlik Merkezinde devam edecektir.