Öğretim Üyemiz´in İki Patenti Kabul Edildi

21 Mart 2018
Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Gör ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kurt’un İki Farklı Patent Başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu Tarafından Kabul Edildi.
“İncelemeli Patent Belgesi” verilerek tescillenen patentlerden biri “Tek Fazlı Bir Jenaratör” diğeri ise “Ard Nüveli Üç Fazlı Eksenel ve Radyal Akılı Yeni Bir Jeneratör” ismini taşımaktadır.

Öğretim Üyesi Halil Gör, patenti alınan bu jeneratörlerin şu ana kadar üç bilimsel yarışmada ödül aldığını, uluslararası çok sayıda bilimsel makale ve tebliğlere konu edilerek bilim dünyasına sunumlarının yapıldığını, an itibariyle TÜBİTAK bünyesindeki bir projeyle iyileştirme çalışması ve prototip imalatlarının gerçekleştirildiğini, söz konusu jeneratörlerin ticari ürüne dönüşmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.