Üniversitemizde "1991Yılında Irak'tan Türkiye'ye Doğru Kürt Göçü" Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemizde
23 Nisan 2024
Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "1991Yılında Irak'tan Türkiye'ye Doğru Kürt Göçü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide, Üniversitemiz Çölemerik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Engin Korkmaz, Irak devletinin tarihi, yönetim anlayışı ve İngiltere’nin Irak’taki manda yönetimi ile ilgili bilgiler vererek 1991 yılında Türkiye’ye doğru gerçekleşen göçün sebep ve sonuçları ile bu göçte Türkiye Cumhuriyeti’nin sığınmacılara verdiği destekler, uluslararası kurumların göç konusundaki genel politikaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Üniversitemiz Zeynelbey Yerleşkesi Muhammed Selim Seven Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Halil Emre Deniş, akademisyenlerimiz ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.